Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα επιχειρεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει το εμβόλιο»

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα επιχειρεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει το εμβόλιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις ότι η Κίνα επιχειρεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα παρασκευάσουν δυτικές χώρες, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

«Πρέπει να το παρασκευάσουμε αυτό το εμβόλιο.

»Δυστυχώς έχουμε αποδείξεις ότι η κομμουνιστική Κίνα επιχειρεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει την παρασκευή του» δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

«Η Κίνα δεν θέλει…να το παρασκευάσουμε εμείς πρώτοι, έχουν αποφασίσει να είναι εχθροί των Αμερικανών και νομίζω και της δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ποιές αποδείξεις διαθέτουν οι ΗΠΑ ο Σκοτ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά απάντησε ότι αυτές προέκυψαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Αυτό το εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς και για να ανοίξει και πάλι η οικονομία μας.

»Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι είτε το παρασκευάσει πρώτη η Αγγλία ή εμείς, θα το μοιραστούμε.

»Η κομμουνιστική Κίνα δεν πρόκειται να το μοιραστεί» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας δήλωσε την Κυριακή ότι η Κίνα θα αυξήσει τη διεθνή συνεργασία στις μελλοντικές κλινικές δοκιμές εμβολίων για τον Covid-19, οικδομώντας πάνω σε προηγούμενες συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων.

Η Κίνα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την επιδημία του νέου κορωνοϊού, η οποία άρχισε από την πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας, με τους Κινέζους ερευνητές να διεξάγουν πέντε χωριστές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, δηλαδή τις μισές από το σύνολο των δοκιμών αυτπών που γίνονται παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε τον περασμένο μήνα στην Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία, το σώμα που διευθύνει τον ΠΟΥ, ότι τα εμβόλια που αναπτύσσει η Κίνα θα γίνουν «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό» μόλις θα είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν και η Κίνα θα εξασφαλίσει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια και θα έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Η ανάπτυξη «ενός εμβολίου εξακολουθεί να είναι η θεμελιώδης στρατηγική στην προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε τον νέο κορονοϊό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Ουάνγκ Ζιγκάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr