Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες μετονομάζουν λεωφόρους και πλατείες που είχαν ονόματα Οθωμανών σουλτάνων

Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες μετονομάζουν λεωφόρους και πλατείες που είχαν ονόματα Οθωμανών σουλτάνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ονόματα των Οθωμανών σουλτάνων αποκαθηλώνουν από λεωφόρους και πλατείες Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες, καθώς η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη ξυπνά στον αραβικό κόσμο μνήμες οθωμανικής κατοχής, ενώ τα οθωμανικά μεγαλεία ανακαλούν, και αναπολούν με εμμονή και επιμονή τα στελέχη του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα πρόσφατα δήλωσε ακόμα ένας αξιωματούχος του Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ο ανεπίσημος λογαριασμός στο Twitter του LNA (Libyan National Army – Λιβυκός Εθνικός Στρατός), στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας απομάκρυναν την πινακίδα του Σουλεϊμάν Α’ του Μεγαλοπρεπούς, ενώ στην Αίγυπτο η οδός Σελίμ Α’ μετονομάστηκε σε οδό Αχμέντ Μάνσι, δηλαδή του συνταγματάρχη που είχε σκοτωθεί μαχόμενος ισλαμιστές στο Σινά το 2017.

Οι Λίβυοι παραθέτουν και σχετικές φωτογραφίες. 

«Οι Τούρκοι κατέκτησαν την Αίγυπτο αφότου εξουσίασαν τη Μεσόγειο, πρόκειται για αποστολή ιστορικής / γεωπολιτικής σημασίας, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει στην εκστρατεία της Λιβύης εάν χρειαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεσούτ Χακκί Κοσάν, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκίας.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν διατρανώσει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους ότι οι Άραβες δεν θα γίνουν ποτέ ξανά υπόδουλοι των Οθωμανών.

Το ίδιο διακηρύττουν και οι Αιγύπτιοι κοσμικοί, που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Επίσης, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι μάχεται ενάντια στον νεο-οθωμανισμό.

Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς, που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, επιδιώκει την παλινόρθωση του Χαλιφάτου.

Αυτό μπορεί να ακούγεται «θρησκευτικό» σε όποιον δεν γνωρίζει ότι ιστορικά το τελευταίο Χαλιφάτο ήταν ταυτισμένο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφού ο Οθωμανός σουλτάνος έφερε και τον τίτλο του Χαλίφη του Ισλάμ.

Τόσο την Οθωμανική Αυτοκρατορία όσο και το Χαλιφάτο τα κατέλυσε, τα κατήργησε, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Ο Κεμάλ Ατατουρκ, ως ελευθεροτέκτονας, είχε απέχθεια προς κάθε θεοκρατία και μοναρχία.

Όσοι λοιπόν «ουρλιάζουν» υπέρ της αναβίωσης του Χαλιφάτου στην ουσία ζητούν αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Άραβες έχυσαν πολύ αίμα για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους. Οι Άραβες δεν θα γίνουν ποτέ ξανά σκλάβοι των Οθωμανών, είναι το σύνθημα που αρχίζει και απλώνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr