Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ – Άμεση απάντηση με βομβαρδισμούς στόχων της Χαμάς

Τρεις ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ – Άμεση απάντηση με βομβαρδισμούς στόχων της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την είδηση ότι έπληξε «υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα το ισραηλινό γενικό επιτελείο ανέφερε μέσω Twitter ότι «σε αντίδραση στις τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία μας στοχοποίησε υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στη Γάζα. Φροντίζουμε η Χαμάς να λογοδοτεί».

Νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ κοντά στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, προειδοποιώντας τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Οι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν πριν νυχτώσει, είχε αναφέρει το επιτελείο νωρίτερα.

Η τρίτη, που εκτοξεύθηκε αφού έπεσε το σκοτάδι, αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, πρόσθεσε.

Ωστόσο ουδεμία από τις δύο πλευρές έκανε λόγο για θύματα, ενώ δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών.

Τα τελευταία χρόνια, Ισραήλ και Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους

Το Ισραήλ είχε αποσπάσει τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, το 1967, αλλά απέσυρε μονομερώς τα στρατεύματά του και εκκένωσε τους εβραϊκούς οικισμούς στη ζώνη αυτή το 2005.

Ωστόσο οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν τα σύνορα της Γάζας, σε συντονισμό με την Αίγυπτο.

Το Ισραήλ κλείνει συχνά τις συνοριακές διελεύσεις κι επιβάλλει άλλα τιμωρητικά μέτρα σε αντίδραση στις εκτοξεύσεις ρουκετών και άλλα βίαια επεισόδια στα σύνορα.

Τα τελευταία χρόνια, Ισραήλ και Χαμάς έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014).

Παρά την άτυπη εκεχειρία των τελευταίων μηνών, που συμφωνήθηκε με μεσολάβηση του Καΐρου, οι δύο πλευρές αναμετρώνται περιστασιακά, με εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και πλήγματα αντιποίνων του ισραηλινού στρατού.

Η προσάρτηση των οικισμών και της κοιλάδας του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακού εδάφους κατεχόμενου από το 1967, προβλέπεται στο σχέδιο που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό, θεωρητικά, την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμμαχος του Τραμπ, πολλαπλασιάζει τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους και τους μηχανισμούς ασφαλείας ενόψει της εφαρμογής του αμερικανικού σχεδίου, που οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr