Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνγκελα Μέρκελ: Μακρύς ο δρόμος για το Ταμείο Ανάκαμψης

Άνγκελα Μέρκελ: Μακρύς ο δρόμος για το Ταμείο Ανάκαμψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι καθήκον της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού με αλληλεγγύη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία» κατά την Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας, με αντικείμενο το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

«Δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία (…). Ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε η κ. Μέρκελ μετά την συνάντησή της, χθες βράδυ, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στο ανάκτορο του Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου.

Η Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι «η αποστολή μας είναι τεράστια, για αυτό πρέπει και η απάντηση που θα δώσουμε να είναι εξίσου μεγάλη» και, αναφερόμενη στην Ιταλία, σημείωσε ότι η χώρα επλήγη βαριά από τον κορωνοϊό, με πολλούς τρόπους, χωρίς να ευθύνεται η ίδια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να ξεπεράσει γρήγορα την ανθρωπιστική καταστροφή και τις οικονομικές αδυναμίες που ήρθαν ως συνέπειες της πανδημίας.

«Η Γερμανία και τα άλλα κράτη – μέλη έχουν συμφέρον από την καλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, η οποία σήμερα (Τρίτη), στο πλαίσιο επίσης της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, θα υποδεχθεί στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες.

Ο κ. Κόντε από την πλευρά του αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις της χώρας του με την Γερμανία και ευχαρίστησε την καγκελάριο για τη γερμανική βοήθεια στην διάρκεια της πανδημίας.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το ταμείο ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε ταχεία συμφωνία της Ε.Ε., προειδοποιώντας ότι «εάν αφήσουμε απλώς την κρίση να προχωρά, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε την καταστροφή της εσωτερικής αγοράς», καθώς, όπως είπε, η λογική συνέπεια θα είναι ο κατακερματισμός «και αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός», πολύ περισσότερο «προς το συμφέρον μιας χώρας όπως η Γερμανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr