Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Η Τουρκία μετέφερε 3.800 τζιχαντιστές από τη Συρία στη Λιβύη αρχές 2020

Πεντάγωνο: Η Τουρκία μετέφερε 3.800 τζιχαντιστές από τη Συρία στη Λιβύη αρχές 2020
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία έστειλε έως και 3.800 μαχητές στη Λιβύη στις αρχές του 2020, αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο. Το Associated Press την Παρασκευή μετέδωσε, πως το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε πως η Τουρκία στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, έστειλε 3.500 με 3.800 μισθοφόρους για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε τριμηνιαία έκθεση σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας στην Αφρική από τον εσωτερικό παρατηρητή του Πενταγώνου και δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει και προσφέρει υπηκοότητα σε χιλιάδες μισθοφόρους (τζιχαντιστές) που μάχονται μαζί με την (ισλαμιστική) αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη κατά των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, με έδρα την ανατολική Λιβύη, ο οποίος υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν βρήκε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι μισθοφόροι συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, παρά τις εκτεταμένες αναφορές για τους δεσμούς τους με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές ομάδες, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι μαχητές πιθανότατα είχαν οικονομικά κίνητρα και όχι ιδεολογικά ή πολιτικά.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι τουρκικές αποστολές πιθανότατα αυξήθηκαν πριν από τις νίκες των δυνάμεων της Τρίπολης στα τέλη Μαΐου.

Ανέφερε πως η Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής κατέγραψε πως επιπλέον 300 Σύροι «επαναστάτες», που υποστηρίζονται από την Τουρκία, προσγειώθηκαν στη Λιβύη στις αρχές Απριλίου. Πρόσθεσε επίσης πως η Τουρκία ανέπτυξε επίσης άγνωστο αριθμό Τούρκων στρατιωτών κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Οι δυνάμεις της ισλαμιστικής κυβέρνησης κινητοποιήθηκαν πρόσφατα γύρω από τα όρια της Σύρτης, μιας βασικής πόλης-στρατηγικής για τη βιομηχανία πετρελαίου της Λιβύης.

Πηγή: Ahvalnews μέσω Τουρκικά Νέα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr