Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Δρ. Άντονι Φάουτσι

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Δρ. Άντονι Φάουτσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι είπε την Τετάρτη ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, δέχονται συνεχόμενα παρενοχλήσεις και απειλές για τη ζωή τους, με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το να λαμβάνουμε εγώ και η οικογένειά μου απειλές για τη ζωή μας και να παρενοχλούν κάποιοι τις κόρες μου στο σημείο που να απαιτείται να προσλάβω προστασία, είναι κάτι που δύσκολα χωράει ο νους.

»Μακάρι να μη χρειαζόταν να το περάσουν αυτό», είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο Φάουτσι, ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους της χώρας, χρησιμοποιεί υπηρεσίες σεκιούριτι τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου, όταν ξεκίνησε να δέχεται απειλές.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, εξήγησε στην συνέντευξη ότι οι απειλές και η παρενόχληση συμπεριλαμβάνονται στις άσχημες αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει μια κρίση στους ανθρώπους.

«Βγάζει στην επιφάνεια τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 79χρονος Φάουτσι δήλωσε επίσης σοκαρισμένος με το πόσο παραπλανημένοι είναι ορισμένοι πολίτες.

«Δεν θα φανταζόμουν ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, ότι υπάρχουν άνθρωποι τόσοι φανατικά αντίθετοι σε απλές Αρχές υγειονομικής προστασίας, οι οποίοι αντιπαθούν τόσο πολύ αυτά που λέμε στο όνομα της επιστήμης, ώστε να απειλούν με θάνατο. Το βρίσκω πολύ παράξενο», σημείωσε ο επιστήμονας.

Ο Φάουτσι, μέλος της «ομάδας κρούσης» του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας, επισήμανε ότι η εχθρική στάση που έχουν ορισμένοι Αμερικανοί απέναντι στην επιστήμη δυσκολεύει την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως π.χ. την χρήση μασκών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών

Ο Χέγκσεθ αποκαλύπτει ότι αμερικανικά μαχητικά υπερίπτανται της Τεχεράνης

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 επίλεκτους στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί Αξιωματούχοι: Το Ιράν πόντισε τουλάχιστον δώδεκα ναυτικές νάρκες στα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr