Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς πόσιμο νερό ένα εκατ. άνθρωποι στη Β/Α Συρία εξαιτίας της τουρκικής κατοχής

Χωρίς πόσιμο νερό ένα εκατ. άνθρωποι στη Β/Α Συρία εξαιτίας της τουρκικής κατοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός στη βόρεια Συρία και οι μισθοφόροι του φιλότουρκοι τζιχαντιστές έχουν κόψει εδώ και δέκα ημέρες την παροχή πόσιμου νερού στην περιοχή Χασάκα, της βορειοανατολικής Συρίας, σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, όπως καταγγέλλουν συριακά ΜΜΕ.

Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, δρ. Μπασάρ αλ Τζααφάρι, κατήγγειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ «το τουρκικό έγκλημα ενάντια σε ένα εκατομμύριο Σύρους στην επαρχία Χασάκα» σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο κ. Τζααφάρι υπογράμμισε ότι «η τουρκική επιθετική συμπεριφορά της διακοπής πόσιμου νερού στη Χασάκα είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε τον Σύρο πρεσβευτή ότι θα έπραττε ό,τι μπορούσε για να το συζητήσει άμεσα με την τουρκική κυβέρνηση και άλλες πλευρές για να επιλυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι θα αναθέσει στον ειδικό απεσταλμένο του, Πέντερσεν, να θέσει το ζήτημα στις συναντήσεις του με αντιπροσώπους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Γενεύη τη Δευτέρα.

Ένα εκατομμύριο Σύροι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, που διοχετεύεται από το αντλιοστάσιο «Αλ Χουκ», που ελέγχεται από τον τουρκικό κατοχικό στρατό και τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Το Σάββατο η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ηλεκτροδοτήσει το αντλιοστάσιο «Αλ Χουκ» για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Ύστερα από διπλωματικές ενέργειες, η Τουρκία και οι τζιχαντιστές της συμφώνησαν να επιτρέψουν σε μηχανικούς της συριακής κυβέρνησης να επισκευάσουν το αντλιοστάσιο.

Συριακές πηγές επισημαίνουν ότι είναι η 15η φορά τους τελευταίους οχτώ μήνες που διακόπτεται η παροχή πόσιμου νερού στη Χασάκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr