ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι αιγυπτιακές Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως συνέλαβαν τον ασκούντα χρέη ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μαχμούντ Εζάτ στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα στο Κάιρο.
Η σύλληψη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο παλαιότερο (ιδρύθηκε το 1928) και πιο οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα της Αιγύπτου, το οποίο έχει συντριβεί στο πλαίσιο μιας σαρωτικής καταστολής αφότου ανατράπηκε από την εξουσία πριν από επτά χρόνια.
Ο 76 χρονος Εζάτ ήταν ένας πρώην υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Μοχάμεντ Μπαντίε, και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της οργάνωσης.
Άρχισε να ασκεί χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.
Σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως εξοπλισμός για την κρυπτογράφηση επικοινωνιών κατασχέθηκε στη διάρκεια της σύλληψης και προστίθεται πως ο Εζάτ είναι ύποπτος ότι από το 2013 οργάνωσε δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών καθώς και μια βομβιστική επίθεση.
Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, μετά τη σύλληψή του θα δικασθεί εκ νέου για τις υποθέσεις αυτές.























































