ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας μαζί με Ελληνοκύπριο υπουργό προκάλεσαν νέες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, εναντίον της Τουρκίας, εκτελώντας (σ.σ. την Παρασκευή) πτήση με στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από το πλοίο γεώτρησης “Yavuz“. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, από την άλλη πλευρά, έκανε tweet στα τουρκικά σήμερα και ζήτησε διάλογο με καλές προθέσεις», γράφει τούρκικο δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Ο Γάλλος υπουργός για την Ευρώπη και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κλεμέντ Μπον, ο οποίος θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24-25 Σεπτεμβρίου με θέμα τις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, πήγε στην Κύπρο για να συμβουλευτεί τους Έλληνες, σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.
Ο Μπον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
Σε μια δήλωση μεταξύ των διμερών συνομιλιών η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Ο Κλεμέντ Μπον μαζί με τον Ελληνοκύπριο υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη πέταξαν με ελικόπτερο γύρω από το «Γιαβούζ» και πάνω από τα Βαρώσια (σ.σ. κατεχόμενη Κύπρο).
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έκανε ανάρτηση στο Twitter, στα τουρκικά, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και ζήτησε την έναρξη διαλόγου χωρίς αφέλειες, τονίζοντας ότι «αυτή η πρόσκληση είναι στο εξής και το κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» προς την Τουρκία.























































