Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο: 11χρονο αγόρι ανακάλυψε ξίφος 3.000 ετών

Βίντεο: 11χρονο αγόρι ανακάλυψε ξίφος 3.000 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιανγκ Τζουνχί, Κίνα,

Ένας 11χρονο αγόρι ανακάλυψε τυχαία ένα χάλκινο ξίφος 3.000 ετών, καθώς έπαιζε στον ποταμό Λάοζχουλιν, κοντά στο σπίτι του στην επαρχία Γκαογιού στην Κίνα.

Ο μικρός Γιανγκ Τζουνχί, έπλενε τα χέρια του στο ποτάμι όταν εντόπισε το ξίφος, το έβγαλε στην επιφάνεια και αμέσως πήγε στο σπίτι του, για να το δείξει στους γονείς του και στους γείτονες.

Μερικοί μάλιστα προσφέρθηκαν να το αγοράσουν.

Ωστόσο, οι γονείς του αγοριού ζήτησαν την εξέταση του αντικειμένου από κάποιους ειδικούς, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρονολογείται από την εποχή είτε της δυναστείας Σανγκ, είτε της δυναστείας Ζόου, στις απαρχές του κινεζικού πολιτισμού.

Το όπλο, μήκους 25 εκατοστών, φαίνεται να είχε σχεδιαστεί τόσο για διακοσμητικούς, όσο και για πρακτικούς λόγους.

Πιθανότατα το αντικείμενο είχε συμβολική αξία, με τον κάτοχο του να εκτιμάται ότι κατείχε κάποιο σημαντικό αξίωμα, όπως αναφέρει στο BBC ο Λιού Ζιουέι, από το γραφείο Πολιτιστικών Κειμηλίων της πόλης Γκαογιού, συμπληρώνοντας ότι «Δεν υπήρχε κάποιο διακοσμητικό μοτίβο στο εξαιρετικό χάλκινο ξίφος».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Αρχές σχεδιάζουν πλέον να ξεκινήσουν ανασκαφές στην περιοχή.

http://youtu.be/kw-9bHocR74

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ απαιτεί από «εχθρούς» και συμμάχους να στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

DW: Η Κίνα σφυρηλατεί αντιαμερικανική συμμαχία

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στοχοποίηση του νέου Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν

Παγκόσμια Κλιμάκωση: Η Κίνα εντοπίστηκε να προμηθεύει το Ιράν με κρίσιμες χημικές ύλες για καύσιμα πυραύλων

Reuters: Το Ιράν κοντά σε συμφωνία με Κίνα για αγορά αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr