Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λε Ντριάν: Η Γαλλία είναι χώρα της ανοχής και όχι της περιφρόνησης

Λε Ντριάν: Η Γαλλία είναι χώρα της ανοχής και όχι της περιφρόνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος Υπουργός των Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν έστειλε «μήνυμα ειρήνης προς τον μουσουλμανικό κόσμο», υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία είναι «η χώρα της ανοχής» και όχι «της περιφρόνησης ή της απόρριψης».

«Μην ακούτε τις φωνές που επιδιώκουν να υποδαυλίσουν την καχυποψία.

»Ας μην επιτρέψουμε να παγιδευτούμε στις υπερβολές μιας μειοψηφίας χειραγωγών», ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Σήμερα η Γαλλία επλήγη από ένα μπαράζ επιθέσεων με 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μια αποκεφαλισμένη γυναίκα, και πολλούς τραυματισμούς, με κοινό σημείο αυτών των επιθέσεων τις λέξεις «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, στο κέντρο της Νίκαιας, στη νότια Γαλλία.

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια 70χρονη γυναίκα δολοφονήθηκαν, η γυναίκα αποκεφαλίστηκε, ενώ νεκρή είναι ακόμη μια γυναίκα.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα μετά τις 11 το πρωί στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε κατά αστυνομικών φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ. Ο ύποπτος έπεσε νεκρός.

Την ίδια στιγμή και τρίτο περιστατικό έγινε γνωστό, αυτή τη φορά στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας.

Ένας άνδρας συνελήφθη, αφού επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr