Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός αποχωρεί από ακόμα ένα φυλάκιό του στη Β/Δ Συρία

Ο τουρκικός στρατός αποχωρεί από ακόμα ένα φυλάκιό του στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε να αποσύρεται από ακόμα ένα φυλάκιο-παρατηρητήριό του στη βόρεια Συρία, που έχει «κυκλωθεί» από τον συριακό στρατό μετά την προέλασή του, στην επαρχία του Χαλεπιού (βορειοδυτικά).

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, επικαλούμενο πηγή από το πεδίο, οι Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικά καμιόνια και άρχισαν να αποχωρούν από το τουρκικό φυλάκιο στην πόλη Αλ Ζούρμπα, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η πηγή σημειώνει ότι πρόκειται για σημαντική απόσυρση επειδή το συγκεκριμένο τουρκικό φυλάκιο-παρατηρητήριο βρίσκεται κοντά στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M-5, που συνδέει την πόλη του Χαλεπιού με την πρωτεύουσα Δαμασκό και η συριακή κυβέρνηση, από την αρχή του πολέμου, κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες για να τον ελέγχει.

Τα τουρκικά καμιόνια, φορτωμένα με άνδρες, εξοπλισμό, εφόδια και πυρομαχικά μεταφέρονται σε άλλο τουρκικό φυλάκιο στο έδαφος της Συρίας.

Με την αποχώρηση των Τούρκων από την Αλ Ζούρμπα απομένουν πλέον λίγες ακόμα τουρκικές θέσεις να εκκενωθούν που βρίσκονται σε έδαφος υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, η εγκαθίδρυση 12 τουρκικών παρατηρητηρίων- φυλακίων στη βορειοδυτική Συρία, σε εδάφη των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού, μεταξύ συριακού στρατού και τζιχαντιστών, ως δήθεν «ειρηνευτικής δύναμης».

Ωστόσο, η Τουρκία για μια ακόμη φορά αυθαιρέτησε και προχώρησε στη δημιουργία 50 παρατηρητηρίων-φυλακίων.

Σε μεγάλη επίθεση-προέλαση του συριακού στρατού τους περασμένους μήνες, με ρωσική υποστήριξη, οι τζιχαντιστές υποχώρησαν με αποτέλεσμα πολλά τουρκικά φυλάκια να βρεθούν, από εκεί που ήταν στα «όρια» μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών, «περικυκλωμένα» από τον συριακό στρατό, σε εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Αρχικά η Τουρκία διακήρυττε ότι δεν φεύγει από πουθενά, τελικά όμως, ύστερα από συμφωνία με τους Ρώσους, συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τα οχυρά που είχαν βρεθεί εντός της συριακής προέλασης.

Λέγεται ότι η Τουρκία πήρε ως ανταλλάγματα ικανοποίηση σε αιτήματά της στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr