Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη ΥΠΕΞ GNA: Η Αίγυπτος δεσμεύθηκε να ανοίξει σύντομα την Πρεσβεία στην Τρίπολη

Λιβύη ΥΠΕΞ GNA: Η Αίγυπτος δεσμεύθηκε να ανοίξει σύντομα την Πρεσβεία στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης, Φατί Μπασάγκα, συζήτησε την Κυριακή, με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τρίπολη, κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε αυτό τον τομέα, παρουσία του αναπληρωτή επικεφαλής πληροφοριών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Εμάντ Αλ Τραμπελσί, υποστηρίζει η πλευρά των ισλαμιστών της Τρίπολης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τρίπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Μπασάγκα και η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία συζήτησαν τρόπους υποστήριξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και των δυνάμεων που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η δήλωση προσθέτει ότι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία και αξιωματούχοι της GNA εξέτασαν τα αποτελέσματα των συνομιλιών της 5+5 Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης στη Γενεύη και τη Σύρτη προς υποστήριξη των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της τρέχουσας κρίσης με πολιτικά και ειρηνικά μέσα.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αρχηγό της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών, Αϊμάν Μπαντί, έφτασε στην Τρίπολη την Κυριακή και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Μοχάμεντ Σαγιάλα και τον αναπληρωτή επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου Άχμεντ Μαϊτέεκ καθώς και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Μοχάμεντ αλ Χαντάτ στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Κορινθία» της Τρίπολης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Γκιμπλάουι, διέψευσε δημοσιεύματα για όρους που έθεσε η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία.

Ο Αλ Γκιμπλάουι έγραψε στο Twitter ότι η επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας αποσκοπούσε στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε να ανοίξει ξανά σύντομα την πρεσβεία στην Τρίπολη και να βρει επείγουσες λύσεις για την επανάληψη πτήσεων από την Τρίπολη προς το Κάιρο.

Διαβάστε επίσης:

1. Η Αίγυπτος επιχειρεί με διπλωματία να αποσπάσει τους ισλαμιστές της Λιβύης από την τουρκική προστασία

2. Τουρκία και Ιταλία «πασχίζουν» να κρατήσουν τον Σαράτζ πρόεδρο της Λιβύης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr