Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση για την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση για την εισβολή στο Καπιτώλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παγκόσμια κατακραυγή για την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από οπαδούς του Τραμπ δεν αγγίζει το σύνολο των αμερικανών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov Direct, το 45% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και το 21% των πολιτών που συμμετείχαν υποστηρίζουν την εισβολή.

Η διαπίστωση αυτή συνιστά τεράστιο πρόβλημα για τις ΗΠΑ και αποδεικνύει πως ο διχασμός είναι βαθύς.

Συνολικά, από τους 1.397 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που είχαν ακούσει για την εκδήλωση, οι περισσότεροι (62%) θεωρούν αυτές τις ενέργειες ως απειλή για τη δημοκρατία.

Οι Δημοκρατικοί (93%) το βλέπουν συντριπτικά με αυτόν τον τρόπο, ενώ οι περισσότεροι (55%) Ανεξάρτητοι συμφωνούν επίσης.

Ωστόσο, μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, μόνο το ένα τέταρτο (27%) πιστεύει ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί απειλή για τη δημοκρατία, με τα δύο τρίτα (68%) δηλώνουν διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι (45%) υποστηρίζουν ενεργά τις ενέργειες εκείνων στο Καπιτώλιο, αν και πολλοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους (43%).

Μεταξύ όλων των ψηφοφόρων, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) δηλώνουν ότι «αντιτίθενται έντονα στις ενέργειες των υποστηρικτών του Προέδρου Τραμπ, ενώ ένα άλλο 8% δηλώνει ότι« κάπως» αντιτίθενται σε αυτό που συνέβη.

Συνολικά, ένας στους πέντε ψηφοφόρους (21%) δηλώνει ότι υποστηρίζει την εξέλιξη στο Καπιτώλιο.

Εκείνοι που πιστεύουν ότι έλαβε χώρα απάτη ψηφοφόρων και επηρέασαν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ιδιαίτερα πιθανό να πιστεύουν ότι τα γεγονότα ήταν δικαιολογημένα, στο 56%.

Η κομματική διαφορά στην υποστήριξη μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές αντιλήψεις για τη φύση των διαδηλώσεων.

Ενώ το 59% των ψηφοφόρων που γνωρίζουν τα γεγονότα στο Καπιτώλιο τα θεωρούν πιο βίαια παρά πιο ειρηνικά (28%), το αντίθετο ισχύει για τους Ρεπουμπλικάνους.

Κατά 58% έως 22%, οι Ρεπουμπλικανοί βλέπουν τις εξελίξεις πιο ειρηνικές από τις πιο βίαιες.

Ποιος είναι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει στο Καπιτώλιο;

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι συμφωνούν.

Η πλειοψηφία (55%) δηλώνει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι «πολύ ένοχος» για τις πράξεις εκείνων που κατηγόρησαν το Καπιτώλιο, με ένα άλλο 11% να λέει ότι «κάπως φταίει».

Περίπου τέσσερις στους δέκα (42%) λένε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών είναι «πολύ ένοχοι» και ένα άλλο 20% πιστεύει ότι «κάπως φταίνε».

Πολύ λιγότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι πολύ ένοχος (17%) ή κάπως (9%).

Ο Μπάιντεν είναι ο μεγαλύτερος ένοχος στα μάτια των Ρεπουμπλικάνων, στο 52%, σε σύγκριση με το 28% για τον Ντόναλντ Τραμπ και το 26% για τους Κογκρέσου Ρεπουμπλικάνους που αντιτάχθηκαν στην πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr