Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 56% των Αμερικανών επιθυμεί άμεση αποπομπή του Ντ. Τραμπ

Το 56% των Αμερικανών επιθυμεί άμεση αποπομπή του Ντ. Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το 56% των Αμερικανών επιθυμεί την άμεση αποπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, αφού ενθάρρυνε τη διαδήλωση που μετατράπηκε σε μια θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Η πανεθνική δημοσκόπηση, που διεξήχθη Πέμπτη και Παρασκευή, έδειξε επίσης ότι 7 στους 10 όσων ψήφισαν τον Τραμπ, έναν Ρεπουμπλικανό, στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τάσσονται ενάντια στη δράση των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του μεγιστάνα που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ενώ βουλευτές και γερουσιαστές συνεδρίαζαν για να κυρώσουν την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Αποδοκιμάζει τις ενέργειες Τραμπ το 70% των Αμερικανών

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσε επίσης ότι αποδοκιμάζει τις ενέργειες Τραμπ που προηγήθηκαν της επίθεσης της Τετάρτης.

Σε πολιτική συγκέντρωση νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Τραμπ είχε προτρέψει χιλιάδες οπαδούς του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο.

Το χάος από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο είχε αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός.

Δημοκρατικοί βουλευτές δηλώνουν πως έχουν εκκινήσει τη διαδικασία για παραπομπή του προέδρου με σκοπό την καθαίρεσή του, ενώ η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, καθώς και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την άμεση αποπομπή του από το αξίωμα που κρατά για ακόμη 13 μέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ ζητά έρευνα για τη στήριξη διασημοτήτων στην Κάμαλα Χάρις

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη διαψεύδει σχέδια για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη

Με επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη διαγνώστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Εντοπίστηκε μετάσταση στα οστά

Η αλήθεια πίσω από την αναπάντεχη κίνηση του Τραμπ με τη Συρία – Ενέργεια και Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Ερντογάν βλέπει ταχεία άρση των αμερικανικών κυρώσεων CAATSA στην Τουρκία και ειρήνη στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr