Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με κορωνοϊό ο Έβο Μοράλες: «Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση»

Με κορωνοϊό ο Έβο Μοράλες: «Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και του προσφέρονται φροντίδες για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων της COVID-19, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πολιτικό γραφείο του σοσιαλιστή πολιτικού χθες Τρίτη το βράδυ.

Ο πρώτος αυτόχθων που εξελέγη πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση επί του παρόντος» και δέχεται «ιατρικές περιποιήσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο Μοράλες, 61 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιστορικός ηγέτης του κυβερνώντος Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) συμμετείχε σε συναντήσεις με κοκαλέρος (καλλιεργητές κόκας) στην Κοτσαμπάμπα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βολιβίας, όπως και σε αυτά του γειτονικού Περού, βρίσκονται στα πρόθυρα κορεσμού μετά τις γιορτές του τέλους του έτους, γεγονός που επιτείνει τους φόβους για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι χώρες της περιοχής δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων.

Αν και ο μέσος όρος των κρουσμάτων στην περιφέρεια είναι μειωμένος σε σχέση με την κορύφωση της εξάπλωσης πέρυσι, η εξάντληση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και η ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων βαρύτερων μορφών της COVID-19 γονατίζουν τα συστήματα υγείας από τη Χιλή ως το Μεξικό, που ήδη βρίσκονταν στα όριά τους, προειδοποιούν ειδικοί και αξιωματούχοι.

Κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, η Βολιβία έχει καταγράψει 176.761 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 9.454 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

— Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.783 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 194 ασθενείς με την COVID-19.

Από την 3η Μαρτίου, όταν εκδηλώθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 44.848 νεκρούς επί συνόλου 1.744.704 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Μεξικό: Πλησιάζουν τους 136.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 1,55 εκατ. κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού έκανε γνωστό χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.395 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 1.314 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 135.682 νεκρούς επί συνόλου 1.556.028 μολύνσεων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, με δεδομένο ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ ούτε εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες Γκατέλ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι ο μεξικανός οργανισμός που είναι αρμόδιος για την έγκριση της κυκλοφορίας φαρμάκων (COFEPRIS) αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας εάν θα δώσει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό Sputnik V.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr