Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τιμωρήσει με αντίποινα τη Δύση

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τιμωρήσει με αντίποινα τη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ρωσία δεν έχει σκοπό να τιμωρήσει τη Δύση για τις επιβαλλόμενες κυρώσεις. Πρώτα απ ‘όλα, μας ενδιαφέρουν τα δικά μας συμφέροντα και οι αναπτυξιακοί μας στόχοι. Με τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την οικονομία της Ρωσίας δεν επιδιώκουμε την τιμωρία των δυτικών εταίρων» δήλωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Επικρατείας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι χώρες της Δύσης που ενέκριναν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προέβησαν ουσιαστικά σε παραβίαση των αρχών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), στην οποία είναι μέλη, τόνισε ο Πούτιν:

«Οι κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία δεν είναι τίποτε άλλο από μια κατάφωρη παραβίαση των βασικών αρχών του ΠΟΕ. Παραβιάζουν κατ’ αρχάς την αρχή της ισότιμης πρόσβασης όλων των χωρών στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών. Αγνοούν τις αρχές της δικαιοσύνης, του ισότιμης πρόσβασης στο εμπόριο και τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Και όλα αυτά συμβαίνουν αυθαίρετα, σε μια πολιτικοποιημένη βάση, χωρίς τη συμμετοχή του ΠΟΕ. Στην πραγματικότητα, μια ομάδα χωρών της Δύσης έχει λάβει μονομερώς αποφάσεις κατά μιας χώρας – της Ρωσίας – η οποία συγκαταλέγεται στην λίστα των έξι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση τιμωρίας. Ο Θεός είναι ο δικαστής και τιμωρός- Και αυτοί είναι υπόλογοι για τις αποφάσεις τους. Από την πλευρά μας εμείς θέτουμε σε προτεραιότητα μόνο το καθήκον μας για την προώθηση των συμφερόντων μας και προς όφελος της ανάπτυξης της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νέα οικονομική πολιτική για τη Ρωσία

Η Ρωσία προσανατολίζεται σε μια νέα οικονομική πολιτική με επίκεντρο την ανάπτυξη της πραγματικής, εγχώριας, οικονομίας, ώστε να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση μέσα από εγχώριους πόρους, κατά κύριο λόγο, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κύριος στόχος μας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ρωσίας: Μια μεγάλη εσωτερική αγορά, η οποία θα γίνει ανταγωνιστική, προωθώντας ποιοτικά προϊόντα που θα παράγονται μέσα στην ρωσική επικράτεια, τονώνοντας κάθε τομέα παραγωγής, μεταποίησης και πώλησης, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία και η σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας. Και αυτό σημαίνει πραγματική ανάπτυξη: Μια νέα οικονομική πολιτική στην οποία θα προσανατολιστούν όλες οι ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές της χώρας».

Ο ΠΟΕ και οι διεθνείς αρχές ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού

Η προσχώρηση της Ρωσίας στον ΠΟΕ το 2012 επιβεβαιώνει το άνοιγμα της Μόσχας σε μια νέα διεθνή αγορά που προϋποθέτει στενή συνεργασία με ξένους εταίρους, αλλά και ανάπτυξη της εγχώριας ανταγωνιστικότητας βάσει υψηλών στάνταρτς.

«Αυτό είναι προφανές. Η Ρωσία, με την είσοδό της στον ΠΟΕ αναλαμβάνει την ευθύνη της ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της, αλλά και να προσαρμόζεται στο διεθνές καθεστώς δασμών. Οι συνομιλίες μας τότε με τον ΠΟΕ ήταν υπεύθυνες και μέχρι σήμερα έχουμε προβεί σε αποφάσεις και κινήσεις με κοινά αποδεκτούςε όρους. Αντίθετα, πολλές χώρες της Δύσης, μέλη του ΠΟΕ αποφάσισαν να υπερβούν αυθαίρετα τις βασικές αρχές του ΠΟΕ επιβάλλοντας κυρώσεις στη χώρα μας. Εχει παντελώς αγνοηθεί η αρχή της ισότητας των όρων πρόσβασης όλων των χωρών στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών και έχει παραβιασθεί η αρχή του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού» κατέληξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr