Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Έρχεται ο Ντράγκι; – Συνάντηση με Ματαρέλα την Τετάρτη

Ιταλία: Έρχεται ο Ντράγκι; – Συνάντηση με Ματαρέλα την Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποτυχία της διερευνητικής εντολής του προέδρου της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, πληροφόρησε τους Ιταλούς, μέσω τηλεοράσεως, για τις επόμενες κινήσεις του.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να στηρίξουν μια κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη.

»Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα πρόσθεσε ότι με την πανδημία κορωνοϊού, είναι επικίνδυνο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λόγω και του συνωστισμού που μπορεί να προκληθεί στις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε τεχνοκράτη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε την Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο τον Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr