Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία κλείνει εστίαση, σινεμά και κέντρα διασκέδασης λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Η Σαουδική Αραβία κλείνει εστίαση, σινεμά και κέντρα διασκέδασης λόγω έξαρσης κρουσμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσουν για τουλάχιστον δέκα ημέρες οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα καφέ και άλλοι χώροι διασκέδασης, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

Το πλούσιο βασίλειο του Κόλπου ανέστειλε «όλες τις δραστηριότητες διασκέδασης», περιλαμβανομένων των κινηματογράφων και των αιθουσών παιχνιδιών, καθώς και τις υπηρεσίες σε όλα τα εστιατόρια και τα καφέ για διάστημα δέκα ημερών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο SPA.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η αναστολή αυτών των δραστηριοτήτων ενδέχεται να παραταθεί.

Εξάλλου «όλες οι γιορτές και οι εκδηλώσεις», περιλαμβανομένων των γαμήλιων πάρτι, αναστέλλονται για 30 ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο «να αποτραπεί η εμφάνιση δεύτερου κύματος» μολύνσεων από κορωνοϊό, εξήγησε.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες αφού ο Σαουδάραβας υπουργός Εσωτερικών Ταουφίκ αλ Ράμπια προειδοποίησε την Κυριακή ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί, αν οι πολίτες δεν σέβονται τις υγειονομικές συστάσεις.

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε την Τετάρτη την είσοδο στη χώρα ατόμων από είκοσι χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους Σαουδάραβες παρατάθηκε πριν μία εβδομάδα ως τις 17 Μαΐου, από τις 31 Μαρτίου που ήταν προηγουμένως.

Η χώρα έχει καταγράψει περίπου 369.000 κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 6.400 θανάτους.

Ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στις 17 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε ένα πρώτο φορτίο από εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Μάικλ Ράτνεϊ: Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου πάγωσε την ομαλοποίηση με τη Σαουδική Αραβία

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεσμεύθηκε στον Τραμπ για επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr