Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά η δίκη Τραμπ: Κατηγορείται για υποκίνηση βίας και της εισβολής στο Καπιτώλιο

Ξεκινά η δίκη Τραμπ: Κατηγορείται για υποκίνηση βίας και της εισβολής στο Καπιτώλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκινάει σήμερα η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση βίας κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει.

Απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του, οι δικηγόροι του Τραμο ανέφεραν ότι οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εισέβαλαν στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου με δική τους απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο μόνος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που έχει παραπεμφθεί σε δίκη δύο φορές.

Σε έντυπο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του πρώην προέδρου ανέφεραν ότι τα έγγραφα του FBI έδειξαν ότι οι ταραχές είχαν προγραμματιστεί ημέρες νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να ενθάρρυνε τη βία.

Επιμένουν επίσης ότι η δίκη είναι αντισυνταγματική επειδή ο Τραμπ έχει αποχωρήσει από το αξίωμα και είναι πλέον ιδιώτης πολίτης.

Οι δικηγόροι χαρακτήρισαν τη δίκη «πολιτικό θέατρο» και «αισχρή πολιτική πράξη» από τους Δημοκρατικούς, με σκοπό να «σιωπήσουν έναν πολιτικό αντίπαλο και το κόμμα μειοψηφίας».

«Αυτή η διαδικασία δεν αφορούσε ποτέ την απόδοση δικαιοσύνης», έγραψαν.

«Αντ ‘αυτού, ήταν μόνο μια εγωιστική προσπάθεια της δημοκρατικής ηγεσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα τρόμου και σύγχυσης που βάρυναν όλους τους Αμερικανούς σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα όταν είδαν την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου από μερικές εκατοντάδες ανθρώπους», πρόσθεσαν.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η επανειλημμένη άρνηση του Τραμπ να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου καθώς και η φλογερή ρητορική που χρησιμοποίησε στην ομιλία του προς τους υποστηρικτές της στις 6 Ιανουαρίου, ενθάρρυναν τις ταραχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr