Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Ο Ντ. Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος με κορωνοϊό – Τι του έδωσαν και έγινε καλά

New York Times: Ο Ντ. Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος με κορωνοϊό – Τι του έδωσαν και έγινε καλά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος με κορωνοϊό, από ό,τι διέρρευσε από τον Λευκό Οίκο, αλλά και τον ίδιο, και μάλιστα οι γιατροί σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον διασωληνώσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος από ό,τι άφησαν να φανεί και απ’ ό,τι δήλωνε ο ίδιος, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την Covid-19 τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Όταν μάλιστα τον εξέτασαν οι γιατροί στον Λευκό Οίκο και αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί διασωλήνωση.

Στους Times της Νέας Υόρκης μίλησαν τέσσερις πηγές οι οποίες γνώριζαν καλά την πραγματική κατάσταση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ και όχι αυτή που εμφάνισε το περιβάλλον του δημοσίως.

Οι αναφορές τότε, έκαναν λόγο για ήπια συμπτώματα του κ. Τραμπ και απλή κόπωση.

Εντούτοις, τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν πολύ πεσμένα, σε σημείο που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν, ενώ οι πνεύμονες παρουσίαζαν εικόνα που συνάδει με σοβαρή πνευμονία, την οποία προκαλεί η Covid-19.

Έχει αναφερθεί προηγουμένως ότι ο Τραμπ είχε πρόβλημα αναπνοής και πυρετό στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι τύποι θεραπείας που έλαβε έδειξαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Ωστόσο, οι νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή του και για την προσπάθεια μέσα στον Λευκό Οίκο να του δοθεί ειδική πρόσβαση σε ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βοηθά στην ολοκλήρωση ενός από τα πιο τρομακτικά επεισόδια της προεδρίας του Τραμπ.

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό υπογραμμίζουν επίσης την περιορισμένη και μερικές φορές παραπλανητική φύση των πληροφοριών που αποκαλύπτονταν τότε για την κατάστασή του.

Μετά την εισαγωγή του κ. Τραμπ στο νοσοκομείο, ακολούθησε αγωγή με ένα στεροειδές, τη δεξαμεθαζόνη, η οποία συνήθως συνιστάται μόνο σε ασθενείς με τη νόσο COVID-19 που έχουν σοβαρές ή κρίσιμες επιπτώσεις της ασθένειας και συχνά σε αυτούς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ή επιπρόσθετο οξυγόνο.

Μετά, του χορηγήθηκε και η ρεμδεσιβίρη για πέντε ημέρες, με τους ειδικούς να θεωρούν πως όντως υπήρχε κάποια φλεγμονή στους πνεύμονες του πρώην Αμερικανού Προέδρου.

Εκείνη την εποχή, καθώς άλλα άτομα κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να αρρωσταίνουν, ο γαμπρός και ο ανώτερος σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ, προσφέρθηκαν να διευκολύνουν τη θεραπεία με Regeneron γι ‘αυτούς, ανέφεραν δύο άτομα με γνώση των συζητήσεων.

Ένας βοηθός του Κούσνερ αμφισβήτησε ότι είχε κάνει μια τέτοια προσφορά εκείνη την εποχή.

Τις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του, ο Τραμπ ήταν πεπεισμένος ότι η θεραπεία με Regeneron είχε σώσει τη ζωή του, λέγοντας στους βοηθούς, «είμαι η απόδειξη ότι το φάρμακο λειτουργεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr