Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν τους 500.054 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Και όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες προτού να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στη χώρα, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

Περίπου το 19% των θανάτων σε όλον τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο αφού ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί», σχολίασε ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News.

«Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μια ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα», σημείωσε.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόκειται να τιμήσουν τους νεκρούς σε μια εκδήλωση, αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο.

Μετά την ομιλία του προέδρου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει μια τελετή με αναμμένα κεριά.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη ανακοίνωσε ότι για πέντε ημέρες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι καμπάνες του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσιγκτον θα σημάνουν 500 φορές προς τιμή των θυμάτων και το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr