ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Κίνα να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Κίνα να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Παρασκευή την Κίνα να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου αφότου ένας δημοσιογράφος του BBC στην Κίνα αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Ταϊβάν λέγοντας πως δέχθηκε απειλές και παρεμπόδιση στο έργο του.

Ο δημοσιογράφος, Τζον Σάντουερθ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του επειδή γινόταν όλο και πιο δύσκολο να παραμείνει στη χώρα.

Το Πεκίνο αρνείται ότι απηύθυνε οποιασδήποτε απειλές.

Η ΕΕ ανέφερε πως είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση ξένου δημοσιογράφου που έφυγε από την Κίνα λόγω παρενόχλησης και παρεμπόδισης της εργασίας του, με τουλάχιστον 18 να έχουν απελαθεί πέρυσι.

Ανέφερε επίσης ότι έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη τις ανησυχίες της στις κινεζικές Αρχές.

«Ο επαγγελματισμός και η αντικειμενικότητα των ξένων ανταποκριτών αμφισβητούνται όλο και περισσότερο.

»Οι ξένοι ανταποκριτές παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση πληροφοριών πέρα από σύνορα και συμβάλλουν στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ καλεί την Κίνα να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το εθνικό και το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Ξεχάστε την Ταϊβάν, μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγκρουση

Τραμπ: Ο πρόεδρος Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν και πρότεινε να βοηθήσει για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr