Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Τρόμος στην Ουάσιγκτον – Επίθεση στο Καπιτώλιο με δυο νεκρούς (βίντεο)

ΗΠΑ: Τρόμος στην Ουάσιγκτον – Επίθεση στο Καπιτώλιο με δυο νεκρούς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε το βράδυ της Παρασκευής (2/4) όταν ένας άνδρας που επέβαινε σε ένα όχημα μαύρου χρώματος, παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε φυλάκιο ελέγχου της περιοχής.

Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και παρέσυρε τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πυροβολισμοί, ενώ ο δράστης της επίθεσης μεταφέρθηκε με δρακόντεια αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι Αρχές δήλωσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι ο ύποπτος δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις Αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και έριξε το όχημά του πάνω στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της Αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Αμέσως μόλις σημειώθηκε η επίθεση, το συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο Σώματα του Κογκρέσου τέθηκε σε συναγερμό νωρίτερα, μετά το συμβάν αυτό.

Δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, χωρίς διακριτικά, έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.

Ένας αξιωματικός είπε ότι υπήρξε μια αναφορά για πιθανούς πυροβολισμούς σε έναν δρόμο κοντά στο συγκρότημα όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο.

Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα.

Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της Αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του Πάσχα.

«Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε μέσω του Twitter ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ευχαριστώντας την αστυνομία.

Επίσης, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αρχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, βρίσκονται καθημερινά σε ύψιστο συναγερμό μετά την εισβολή που έκαναν ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ.

Μάλιστα, οι φόβοι για νέες επιθέσεις στη περιοχή, εντείνονται μετά τις αποκαλύψεις του FBI, το οποίο σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, έφερε στο φως σχέδια ακροδεξιών για νέα χτυπήματα στο Καπιτώλιο.

Χαρακτηριστικά, στο Καπιτώλιο εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την 6η Ιανουαρίου, όταν χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στον χώρο έπειτα από ομιλία του Ρεπουμπλικάνου, ακόμη τότε προέδρου της χώρας, αφού τους προέτρεψε να πάνε να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Αρκετές εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτίριο και ακολούθησε χάος.

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μέλος της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν.

Πάνω από 300 πρόσωπα αντιμετωπίζουν το τρέχον διάστημα διώξεις για ποινικά αδικήματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας λόγω της συμμετοχής τους στα επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr