Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάουτσι: Aσφαλή τα εμβόλια – Δεν θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων

Φάουτσι: Aσφαλή τα εμβόλια – Δεν θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν εγκριθεί στη χώρα είναι ασφαλή» τονίζει ο δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η ανάγκη της επαναβεβαίωσης πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και η προτροπή από Αμερικανούς αξιωματούχους προς τους πολίτες των ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, προέκυψε καθώς η αναστολή χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά από αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις, κλόνισε την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων.

Την Τρίτη οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν να ανασταλεί η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 αφού 6 γυναίκες κάτω των 50 ετών που εμβολιάσθηκαν μ’ αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις.

Ο δρ Φάουτσι δήλωσε στο CNN ότι η αναστολή της διάθεσης του εμβολίου της J&J θα επιτρέψει στις ρυθμιστικές Αρχές να εξετάσουν αν υπάρχουν άλλα πιθανά περιστατικά θρομβώσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

O Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19 ανέφερε πως η γρήγορη αντίδραση των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών στις αναφορές περιστατικών θρομβώσεων πρέπει να προσφέρει στους Αμερικανούς περισσότερη εμπιστοσύνη, όχι λιγότερη, ότι όποια εμβόλια θα λάβουν θα είναι ασφαλή.

«Πιστεύουμε ότι παρέχοντας στους Αμερικανούς δεδομένα και γεγονότα, θα ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση και θα αυξήσουμε την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια», σημείωσε ο Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος ανέλαβε δράση για να επιταχύνει τα προγράμματα παραγωγής και παράδοσης των εμβολίων της Moderna και της Pfizer σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η διακοπή της παράδοσης φορτίων των εμβολίων της J&J και να διατηρηθεί ο ρυθμός του προγράμματος εμβολιασμών στις ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε πως μέχρι χθες, λιγότερο από το 5% των πάνω από 190 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, ήταν αυτό της Johnson & Johnson.

Η χορήγηση εμβολίων στις ΗΠΑ επιταχύνεται, κατέληξε ο Ζάιεντς, με σχεδόν 3,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς καθημερινά κατά μέσο όρο.

Νέα ραντεβού για τις ακυρώσεις του Johnson & Johnson

«Οι άνθρωποι που έχουν ραντεβού εμβολιασμού για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna θα πρέπει να είναι συνεπείς και να τηρήσουν τα ραντεβού τους και θα συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας σε ολόκληρη τη χώρα για να ορίσουμε νέα ραντεβού για όσους σκόπευαν να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson», ανέφερε σήμερα και η δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι, διευθύντρια των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr