Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους εταίρους για την άτυπη πενταμερή

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους εταίρους για την άτυπη πενταμερή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του στην ΕΕ για τα διαμειφθέντα και το αποτέλεσμα της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, στη Γενεύη.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται η ενημέρωση των κρατών μελών από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, την κατάσταση στο Λίβανο, την αναβολή των παλαιστινιακών εκλογών, το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης σε σχέση με το Ιράν (JCPOA), και για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία, ανάμεσα σε άλλα.

Όπως είχε ανακοινώσει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης «θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα διαμειφθέντα και το αποτέλεσμα της Άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και η οποία έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου».

Ακολούθως, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται επίσης να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις διατλαντικές σχέσεις.

Το απόγευμα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων και επαφών με ομολόγους τους, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr