Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 15.00 τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για το Μεσανατολικό

Στις 15.00 τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για το Μεσανατολικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεδριάζουν την Τρίτη στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στο τραπέζι των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών θα τεθεί «η κλιμάκωση της βίας στην Γάζα, γύρω από την Γάζα, το Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συζητηθεί πώς μπορεί καλύτερα η ΕΕ να συνδράμει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων και να σταματήσει η τρέχουσα βία», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε υπογραμμίσει ότι «η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της βίας».

Επιπροσθέτως, την περασμένη εβδομάδα ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε επαφές με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως έχει τονίσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, «η προτεραιότητα και το μήνυμα της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο παραμένουν σαφή: η βία πρέπει να σταματήσει τώρα».

Η συνέντευξη Τύπου αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, περίπου στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr