Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν: Σε κίνδυνο η δημοκρατία από αυταρχικές δυνάμεις

Μπάιντεν: Σε κίνδυνο η δημοκρατία από αυταρχικές δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του για την Ημέρα Μνήμης υπερασπίστηκε την «ατελή» αμερικανική δημοκρατία, καλώντας σε περισσότερη δουλειά για να εκπληρώσει την υπόσχεση αυτού που είπε ότι παραμένει «το μεγαλύτερο πείραμα» στην παγκόσμια ιστορία.

Στην ομιλία του στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον αφού αναφέρθηκε στα δικαιώματα ψήφου, την ελευθερία του λόγου και τις προσπάθειες διόρθωσης των επίμονων οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η δημοκρατία «βρίσκεται σε κίνδυνο» στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο από αυταρχικές δυνάμεις τις οποίες δεν κατονόμασε.

«Η δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από μια μορφή διακυβέρνησης, είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος να βλέπουμε τον κόσμο.

»Η δημοκρατία σημαίνει κυριαρχία του λαού», δήλωσε στην ομιλία του προς τιμή ενός εκατομμυρίου Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα στρατιωτικής υπηρεσίας.

«Η μάχη για δημοκρατία λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο – δημοκρατία και απολυταρχία.

»Η μάχη για αξιοπρέπεια, για απλή αξιοπρέπεια», είπε.

Μιλώντας στο, σε μεγάλο βαθμό άδειο, Αμφιθέατρο Μνήμης του Άρλινγκτον, ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στον κλοιό της πανδημίας, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι 7.036 άνθρωποι πέθαναν σε πρόσφατες εμπόλεμες συρράξεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, υπηρετώντας τα ιδανικά των ΗΠΑ και της δημοκρατίας ως μια ζωντανή μορφή διακυβέρνησης.

«Έζησαν γι’ αυτό, πέθαναν γι ‘αυτό», είπε.

«Οφείλουμε στους ένδοξους νεκρούς… να καταβάλουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας για να τελειοποιήσουμε την Ένωση για την οποία πέθαναν».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος τα σχέδια για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μετά τον πιο μακρόχρονο πόλεμο των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Έχει επίσης επισημάνει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ από τις αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, στην Κίνα και την Ρωσία.

Καθώς πολλές αμερικανικές Πολιτείες εργάζονται για τη θέσπιση νόμων που επικριτές υποστηρίζουν ότι αποσκοπούν στην καταστολή της ψήφου των μειονοτήτων, ο Δημοκρατικός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι άνθρωποι να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν «ελεύθερα, δίκαια και με τρόπο βολικό» και το κράτος δικαίου να εφαρμόζεται «ισότιμα και δίκαια» για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, ποια είναι η εμφάνισή του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr