ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, Τζο Μπάιντεν,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν (στο πρώτο διεθνές ταξίδι του Αμερικανού προέδρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του) είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της συνόδου κορυφής των G7 που θα πραγματοποιηθεί στην Κορνουάλη.
Μετά την ολοκλήρωση της επαφής των δυο ηγετών, ο Τζόνσον δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για όσα συζητήθηκαν, τονίζοντας πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει «τόσα πολλά να κάνει μαζί μας», σε επίπεδο ΝΑΤΟ, αλλά και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής – δυο τομείς στους οποίους ο Μπάιντεν έχει δραματικά διαφορετικές απόψεις από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τζόνσον ανέφερε πως αποφεύχθηκε πιθανή ένταση στη συνομιλία για τις μετά-Brexit ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και χαιρέτισε το «κοινό έδαφος» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη διατήρηση της «συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής».
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Μπάιντεν – Τζόνσον, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα και 20 λεπτά, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε:
«Οι συνομιλίες ήταν υπέροχες, συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλύψαμε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων.
»Είναι υπέροχο να ακούμε την κυβέρνηση του Μπάιντεν και τον ίδιο τον Τζο Μπάιντεν, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά που θέλουν να κάνουν μαζί μας, από την ασφάλεια, το ΝΑΤΟ, έως την κλιματική αλλαγή. Είναι μια ανάσα καθαρού αέρα».























































