ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πώς το Ισραήλ «έσπασε» το φράγμα της εμβέλειας stealth του F-35 για πλήγματα βαθιά στο Ιράν
Αιφνίδιος θάνατος της Ισραηλινής παραγωγού της σειράς «Τεχεράνη» στην Αθήνα
Χρήστος Μαυρίκης: Πυροβόλησε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στα Σπάτα
«Red Code» ενόψει επιδείνωσης του καιρού την Τρίτη 17/2 - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
Ο Τραμπ είπε στον Νετανιάχου «τελείωσε τη δουλειά» αν αποτύχουν οι συνομιλίες με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, προετοίμασε τα θέματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας και προεδρεύουσα του Συμβουλίου, Άνα Πάολα Ζακάριας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Μεταξύ των θεμάτων της Συνόδου Κορυφής είναι ο συντονισμός των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι εκστρατείες εμβολιασμού, ο συντονισμός για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Τουρκία και η Ρωσία.
Όσον αφορά την Τουρκία, η Επίτροπος για θέματα διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, δήλωσε ότι η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί.
Συγκεκριμένα, είπε ότι το Συμβούλιο χαιρετίζει τη σχετική αποκλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη συνέχιση των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς, όπως η Κύπρος.
«Παραμένουμε εντατικά συνδεδεμένοι με την Τουρκία σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», είπε η Β. Γιούροβα.
Σημείωσε, τέλος, ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, για το περιεχόμενο της οποίας θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.























































