Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυριακίδου: Η «Δέλτα» είναι πολύ σοβαρός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους

Κυριακίδου: Η «Δέλτα» είναι πολύ σοβαρός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει την Παρασκευή, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου συνεχίζοντας τις προσπάθειες της Κομισιόν και τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ίδια για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών-μελών.

«Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ.

»Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους», ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η ίδια τόνισε ότι «η πιο μεταδοτική παραλλαγή, η “Δέλτα”, που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρουμανία η Επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα «πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι».

«Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαΐλα, ενώ θα επισκεφθεί και κέντρο εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία – Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr