ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισλαμιστές, Λιβύη, Μισθοφόροι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάικο Μάας,


















































Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Γίνονται συνομιλίες με όλες τις πλευρές ώστε να ξεκινήσουμε με την αποχώρηση των Σύρων μισθοφόρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές.
»Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα προς μια μεγάλης κλίμακας απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.
»Χωρίς αυτές τις δυνάμεις, ο εμφύλιος πόλεμος δεν μπορεί πλέον να αναφλεγεί», δήλωσε την Πέμπτη ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, πιστός στη φιλοτουρκική γραμμή της Γερμανίας, πριν από τη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η Γερμανία έχει αναλάβει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο στη εμφύλια σύγκρουση της Λιβύης, η οποία συνεχίζεται εδώ και μια δεκαετία, υποστηρίζοντας βεβαίως τους τουρκικούς σχεδιασμούς.
Πριν από τρεις εβδομάδες, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι 16 χωρών συμφώνησαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου ότι οι ξένοι μισθοφόροι, τζιχαντιστές και παραστρατιωτικοί, πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι πιο σημαντικοί εμπλεκόμενοι παράγοντες στη Λιβύη, όπως για παράδειγμα η Ρωσία, η Τουρκία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Μάας πρόσθεσε ότι «και οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την προθυμία τους να αποσύρουν τους Σύρους μισθοφόρους ως πρώτο βήμα.
»Εκτιμώ ότι αυτό που έχει προαναγγελθεί (…) θα εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες».























































