Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάβημα της Κύπρου στον ΟΗΕ για τα πυρά τουρκικής ακταιωρού εναντίον σκάφους του κυπριακού λιμενικού

Διάβημα της Κύπρου στον ΟΗΕ για τα πυρά τουρκικής ακταιωρού εναντίον σκάφους του κυπριακού λιμενικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε διαβήματα στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού Λιμενικού τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας όπως γίνει και από μέρους της ειρηνευτικής δύναμης διερεύνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, Δημήτρης Σαμουήλ.

Είπε πως «είναι πρόωρο να πούμε αν συνδέεται το περιστατικό με το κλίμα που δημιουργείται από πλευράς Τουρκίας ενόψει παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» στα κατεχόμενα.

Ο κ. Σαμουήλ, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «ενημερωθήκαμε νωρίς το πρωί για το περιστατικό από την Αστυνομία.

»Έκτοτε είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «βάσει της προκαταρκτικής ενημέρωσης έχουμε ήδη προβεί σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας όπως γίνει και από μέρους τους διερεύνηση».

Σημείωσε πως «αναλόγως της πλήρους εικόνας που θα έχουμε όταν ληφθούν οι σχετικές εκθέσεις και στοιχεία, θα αποφασισθούν οι επόμενες ενέργειες και διαβήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σαμουήλ ανέφερε πως «οι παραβιάσεις και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, όπως αυτήν, καταγγέλλονται σε όλα τα επίπεδα στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και άλλα φόρα, και προσμετρούνται συσσωρευτικά, με αρνητικό πρόσημο για την Τουρκία, όταν γίνονται οι σχετικές συζητήσεις για θέματα που άπτονται του Κυπριακού και της συμπεριφοράς της Τουρκίας γενικότερα».

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς πάντα αναλύουμε με ψυχραιμία τα γεγονότα και στόχος μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Δεν μας ενδιαφέρει να παίξουμε το παιχνίδι δημιουργίας έντασης που πιθανόν να επιδιώκει η άλλη πλευρά γιατί πάγιος στόχος είναι η συμβολή στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για επίλυση Κυπριακού», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr