ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία,


















































Η Τουρκία δυνητική απειλή για την ΕΕ, είπε η Ούρσουλα - Ο Σαρλ Μισέλ υπέρ Τουρκίας - Ο Χριστοδουλίδης έριξε
Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Η Τουρκία πρέπει να κατακτήσει Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη και το Ισραήλ να καταστραφεί - «Όποιος συμμαχεί με το
Το φερέφωνο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, απείλησε με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο
Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ - Ποιους θα συναντήσει
Τουρκία, Συρία και Ιορδανία αποκαλύπτουν σιδηροδρομικό διάδρομο Κόλπου-Ευρώπης - «Αναβίωση» του «Οθωμανικού Εξπρές»-Σιδηροδρομικής Γραμμής της Χετζάζης; Απειλή για τον IMEC
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Oι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις έφθασαν σ’ ένα επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης ενώ οι πιέσεις που ασκεί η Ουάσιγκτον θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση της Μόσχας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του υπουργείου υπό τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται «ότι με υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον, η οποία προκάλεσε τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένου όξυνση μεταξύ των κρατών μας, οι διμερείς σχέσεις έφθασαν σ΄ένα επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης».
Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, υπογραμμίστηκε ότι η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη προσφέρει δυνατότητες για την αποκατάσταση εποικοδομητικού διαλόγου σε διάφορους τομείς, όπου υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων, μεταξύ των οποίων «η στρατηγική σταθερότητα, η κυβερνοασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, η Αρκτική, η συνδρομή στη διευθέτηση των περιφερειακών συγκρούσεων».
Τονίζεται επίσης ότι «επιτυχής συνεργασία, μπορεί να υπάρξει μόνο υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν οι αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της ισοτιμίας και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».























































