Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία πρότεινε ανταλλαγή στα Εμιράτα: Δίνει δύο Εμιρατιανούς πράκτορες για τον Σεντάτ Πεκέρ

Η Τουρκία πρότεινε ανταλλαγή στα Εμιράτα: Δίνει δύο Εμιρατιανούς πράκτορες για τον Σεντάτ Πεκέρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϋλί (Fatih Altaylı) ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να δώσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δύο φερόμενους κατασκόπους τους, που συνελήφθησαν στην Τουρκία το 2019 και το 2020, με αντάλλαγμα την έκδοση του Τούρκου αρχιμαφιόζου επικριτή του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, μετέδωσαν τουρκικά Μέσα το Σάββατο.

«Η Τουρκία προσπαθεί να φέρει τον Σεντάτ Πεκέρ πίσω από τα Εμιράτα.

»Για να το κάνουν αυτό, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους κατασκόπους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είχαν συλληφθεί προηγουμένως στην Τουρκία.

»Προσφέρθηκαν να τους παραδώσουν με αντάλλαγμα την έκδοση του Σεντάτ Πεκέρ στην Τουρκία», είπε μία πηγή στον Αλταϋλί, όπως έγραψε το Σάββατο στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Habertürk.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι η πηγή του είναι κάποιος κοντά στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με παρελθόν στον δημόσιο τομέα.

«Με πήρε τηλέφωνο και μίλησε για επανέναρξη των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας, η οποία πλησιάζει γρήγορα προς την ολοκλήρωσή της», είπε ο Αλταϋλί.

Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν απαντήσει ακόμη στην προσφορά της Τουρκίας, αλλά η Άγκυρα πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό η απάντησή τους να είναι θετική.

«Νομίζω ότι η προσφορά ανταλλαγής μπορεί να είναι αληθινή.

»Αλλά δεν νομίζω ότι είναι πιθανό τα ΗΑΕ να παραδώσουν τον Πεκέρ τόσο εύκολα», σχολίασε ο Αλταϋλί.

Ο Ιορδανός υπήκοος Άχμεντ Μαχμούντ Αγιές Αλ Αστάλ (Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal), ο οποίος ζει στην Τουρκία από το 2013, πιάστηκε από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MİT) και την αντιτρομοκρατική αστυνομία στις 17 Οκτωβρίου 2020, με την υποψία ότι ήταν πράκτορας πληροφοριών για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του λίγες ημέρες αργότερα.

Η ιστοσελίδα Middle East Eye μετέδωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα την έκδοση του Πεκέρ τον περασμένο Μάιο, καθώς ο μαφιόζος, που ζει στο Ντουμπάι, έκανε εντυπωσιακές αποκαλύψεις, σε σειρά βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, σχετικά με τις σχέσεις κράτους-μαφίας στην Τουρκία, τη διακίνηση ναρκωτικών, ακόμα και σε δολοφονίες που εμπλέκουν κρατικούς αξιωματούχους και μέλη οικογενειών τους αναφέρθηκε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν απαντήσει στο τουρκικό αίτημα καθώς δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης μεταξύ Άγκυρας και Αμπού Ντάμπι.

Ο Πεκέρ, επικεφαλής μιας από τις ισχυρότερες μαφιόζικες οργανώσεις της Τουρκίας, που κάποτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκατέλειψε την Τουρκία μετά μία δημοσίευση αναφορικά με τη διακίνηση όπλων στη Συρία, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο αρχιμαφιόζος, ο οποίος από τον Ιούνιο συνεχίζει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στο Twitter αντί στο YouTube, δήλωσε την Παρασκευή, μέσω του δικηγόρου του, στον δημοσιογράφο Ισμαήλ Σαϋμάζ του Halk TV ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων του είπαν να μην δημοσιεύσει άλλα βίντεο στο YouTube που δυσφημούν εν ενεργεία και πρώην πολιτικούς άλλης χώρας.

Οι αποκαλύψεις του Πεκέρ ήρθαν καθώς η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φάνηκαν πρόσφατα να χαλαρώνουν τις μακροχρόνιες μεταξύ τους εντάσεις, ειδικά ενόψει μιας σπάνιας κλήσης την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του πρίγκιπα διάδοχου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr