Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν προς ανεμβολίαστους: «Κάναμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται»

Μπάιντεν προς ανεμβολίαστους: «Κάναμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σαρωτικά νέα μέτρα για τον Covid-19 που απαιτούν από τους εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες να εμβολιαστούν ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει του νέου σχεδίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, όλοι οι εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους θα πρέπει να απαιτήσουν από τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν ή να υποβληθούν σε εβδομαδιαίο τουλάχιστον τεστ Covid-19.

Τα μέτρα αφορούν εκατομμύρια εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έρχονται την ώρα που ο Μπάιντεν πιέζεται για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Η Διεύθυνση Εργασίας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζει να εκδώσει ένα προσωρινό πρότυπο έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζει τη νέα απαίτηση, η οποία θα καλύψει 80 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως 14.000 δολ. ανά παράβαση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργοδότες θα πρέπει επίσης να δώσουν άδεια στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν ή να αναρρώσουν από τυχόν παρενέργειες του εμβολιασμού.

Τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε ομιλία του την Πέμπτη, είναι μέρος μιας πρωτοβουλίας έξι σημείων για την ενίσχυση των εμβολιασμών, τη βελτίωση της πρόσβασης σε εξετάσεις και τη διάθεση ευρύτερα των θεραπειών Covid-19.

Η αυξημένη ώθηση για την καταπολέμηση της πανδημίας έρχεται εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων και αύξησης των νοσηλειών και των θανάτων.

«Το μήνυμά μου προς τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς είναι αυτό, τι άλλο να περιμένουμε;

»Τι άλλο πρέπει να δεις;», είπε ο Μπάιντεν.

«Κάναμε τα εμβόλια δωρεάν, ασφαλή και βολικά.

»Το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο από τον FDA.

»Πάνω από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

»Κάναμε υπομονή, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται», τόνισε.

«Δεν πρόκειται για ελευθερία, ούτε για προσωπική επιλογή, αλλά για την προστασία του εαυτού σας και των γύρω σας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ παρουσίαζε το σχέδιο έξι σημείων.

Ο Μπάιντεν στηλίτευσε τη «μειονότητα» των Αμερικανών η οποία, όπως τόνισε, υποστηριζόμενη από μια «μειονότητα πολιτικών», εμποδίζει τις ΗΠΑ να «γυρίσουν τη σελίδα» της πανδημίας, αρνούμενη να εμβολιαστεί.

Το σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν χρησιμοποιεί την πλήρη ισχύ της εκτελεστικής εξουσίας του για να δώσει εντολή στον ανεμβολίαστο Αμερικανό.

Σύμφωνα με άλλο μέτρο, το οποίο σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα επηρεάσει περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβερνητικούς υπαλλήλους, αντικαθιστάται η προηγούμενη εντολή του Μπάιντεν που επέτρεπε στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ εάν δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Πλέον οι εργαζόμενοι που αρνούνται το εμβόλιο, μπορεί να απολυθούν.

Ο Μπάιντεν γνωστοποίησε επίσης ότι η διοίκηση σχεδιάζει να απαιτήσει εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους στις περισσότερες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που υπάγονται στα προγράμματα Medicare ή Medicaid.

Η εντολή ισχύει για περίπου 50.000 παρόχους Υγείας.

Τα νέα μέτρα αφορούν περίπου 100 εκατομμύρια εργαζόμενους, ή τα δύο τρίτα του συνόλου των εργαζομένων στις ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι της διοίκησης.

Εκτιμάται ότι 80 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίστοι και χιλιάδες άνθρωποι -σε μεγάλο βαθμό μη εμβολιασμένοι- πεθαίνουν κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ με Covid -19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr