Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: «Περίεργο» νομοσχέδιο από τους Δημοκρατικούς – Αφαιρεί εξουσίες από τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: «Περίεργο» νομοσχέδιο από τους Δημοκρατικούς – Αφαιρεί εξουσίες από τον Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων εισηγήθηκαν την Τρίτη ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να αφαιρεθούν εξουσίες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που σήμερα δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο τους Τζο Μπάιντεν.

Βέβαια από την πλευρά των Δημοκρατικών προβάλλεται ότι η εισήγηση αυτού του νομοσχεδίου γίνεται σε μια προσπάθεια του Κογκρέσου να «χαλιναγωγήσει» τον Λευκό Οίκο μετά τις «υπερβάσεις» που θεωρούν ότι έγιναν επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ και δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο σε μια συνέντευξη Τύπου.

Υποστηρίζουν ότι ο «Νόμος για την Προστασία της Δημοκρατίας μας» θα αποκαταστήσει την ισορροπία των εξουσιών, μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται νέα όρια σε ό,τι αφορά τη χρήση της προεδρικής χάρης για κατηγορίες περί «περιφρόνησης» ή «παρεμπόδισης» του έργου του Κογκρέσου.

Επίσης, ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του ενώ θα ληφθούν και μέτρα για να αποτραπούν οι παρεμβάσεις στις εκλογές από το εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυξημένη προστασία για τους καταμηνυτές ατασθαλιών, αλλά και την προστασία των γενικών επιθεωρητών.

Το Κογκρέσο θα έχει λόγο στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Τραμπ απέλυσε πολλούς γενικούς επιθεωρητές, δουλειά των οποίων είναι να καταπολεμούν τη διαφθορά στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Επίσης, κήρυξε κατ’ επανάληψη κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, όπως στα σύνορα με το Μεξικό, με σκοπό να διατεθούν χρήματα από τον αμυντικό προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Μια άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε αφορούσε τις σχέσεις με το Ιράν, ώστε να παρακαμφθεί το Κογκρέσο σε μια πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr