Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κόλιν Πάουελ πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού

Ο Κόλιν Πάουελ πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ηγεσία του συνέβαλε στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα και τα πρώτα χρόνια του 21ου

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και Πρόεδρος του Σώματος Joint Chiefs of Staff, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook.

«Χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό», είπαν, σημειώνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Πάουελ ήταν ένας διακεκριμένος επαγγελματίας στρατιώτης του οποίου η καριέρα τον οδήγησε από τη μάχη στο Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος μαύρος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας κατά το τέλος της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος του Κοινού Αρχηγού Επιτελείου υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Η εθνική του δημοτικότητα αυξήθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, θεωρήθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος Μαύρος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά η φήμη του θα μείνει για πάντα αχρείαστη, όταν, ως πρώτος υπουργός Εξωτερικών του Τζορτζ Μπους, πίεσε τις πλημμελείς πληροφορίες ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξουν τον πόλεμο στο Ιράκ, τον οποίο αργότερα θα χαρακτηρίσει «στίγμα» στην καριέρα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr