Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Pandora Papers: Σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Αναστασιάδη

Pandora Papers: Σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Αναστασιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers με ονομαστική αναφορά προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε πεδίο δράσης προς την αντιπολίτευση της Κύπρου, η οποία πλέον ασκεί ασφυκτικό πρέσινκ τόσο προς την Κυβέρνηση, όσο και προς την Πινδάρου, μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

ΑΚΕΛ και Οικολόγοι κάλεσαν ανοικτά τον Νίκο Αναστασιάδη σε παραίτηση, με την Εζεκία Παπαϊωάννου να επιχειρεί τη δημιουργία σκηνικού λαϊκής εξέγερσης κατά της Κυβέρνησης.

Σκηνικό, το οποίο ένα περίπου χρόνο προηγουμένως είχε δημιουργηθεί έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά το βίντεο του Al Jazeera, ασκώντας έντονη πίεση από πλευράς κοινωνίας που οδήγησε τελικά και στην παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από την Προεδρία του Σώματος.

Σφοδρή είναι η κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Δημοκρατική Παράταξη κάνουν λόγο για διεθνή διασυρμό και ρεζίλεμα της χώρας, ζητώντας πλήρη διερεύνηση, όπως αναφέρεται και στο κείμενο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα η Πινδάρου κλήθηκε να σηκώσει το βάρος των αντιδράσεων των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Η απάντηση του ΔΗΣΥ κινήθηκε στους βασικούς άξονες της δήλωσης του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος διαχώρισε την περίπτωση του Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Wopke Hoekstra από περιπτώσεις άλλων, που φέρονται να δημιούργησαν υπεράκτιες εταιρείες για τη μεταφορά πλούτου εκτός της χώρας τους.

Ο ΔΗΣΥ, κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος για να κατηγορήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ την ίδια ώρα επικαλείται την από μέρους του κόμματος εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, για συζήτηση πριν την έκδοση του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr