Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμστερνταμ: Επίθεση με κλομπ από αστυνομικούς εναντίον διαδηλωτών κατά του λοκνταουν

Άμστερνταμ: Επίθεση με κλομπ από αστυνομικούς εναντίον διαδηλωτών κατά του λοκνταουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας η Αστυνομία προσπάθησε σήμερα, με κλομπ και ασπίδες να διαλύσει διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων του λοκντάουν για τον κορωνοϊό, αλλά και κατά των εμβολιασμών.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φεμκε Χαλσεμα εξέδωσε έκτακτη διάταξη, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη στην κεντρική Πλατεία του Μουσείου, μετά την παραβίαση από τους διαδηλωτές της απαγόρευσης των δημοσίων συγκεντρώσεων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος εξάπλωσης των μολύνσεων από την COVID-19.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ αγνόησαν την εντολή να μην πραγματοποιήσουν πορεία και κινήθηκαν κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους, στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ολλανδία προχώρησε στην επιβολή ξαφνικού λοκντάουν στις 19 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να διατάσσει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, όπως επίσης το κλείσιμο των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των μουσείων, και άλλων δημοσίων χώρων, τουλάχιστον μέχρι την 14η Ιανουαρίου.

Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες συναντήσεις άνω των δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ολλανδία επέβαλε τα μέτρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, το οποίο θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το ήδη επιβαρυμένο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες: Με εντολή Μαξίμου κλείνουν οι δρόμοι – Στην «άκρη» τα τρακτέρ για διέλευση των ταξιδιωτών

Κηφισιά: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ

Διαρροή ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής Κ. Ανεστίδης ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις – Δηλώνει αθώος, μιλάει για «λάσπη»

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Χωρίς προβλήματα η μετακίνση των εκδρομέων

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια και μοίρασαν προϊόντα οι αγρότες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr