Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εγκατέστησαν νέο φυλάκιο στη Β/Δ Συρία

Οι Τούρκοι εγκατέστησαν νέο φυλάκιο στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την κατασκευή ενός νέου στρατιωτικού φυλακίου με θέα τον στρατηγικής σημαίας αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό, κοντά στην πόλη Σαρακίμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, ανατολικά της Ιντλίμπ.

Η ίδρυση του τουρκικού φυλακίου συμπίπτει με μια ρωσική και κυβερνητική στρατιωτική κλιμάκωση απέναντι στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ισλαμιστικές φατρίες της συριακής αντιπολίτευσης που κατέχουν περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.

Ο τουρκικός στρατός τοποθέτησε τις δυνάμεις του σε ένα νέο σημείο στο δρόμο μεταξύ της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση πόλης Αφές και της περιοχής Ντουαΰρ κοντά στην πόλη Σαρακίμπ που ελέγχεται από την κυβέρνηση, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές της συριακής αντιπολίτευσης στο North Press.

Το νέο σημείο επειδή βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό Χαλεπιού-Δαμασκού θα επιτρέπει στις τουρκικές δυνάμεις και στις ισλαμιστικές φατρίες από αυτό το σημείο να παρακολουθούν τις κινήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στον αυτοκινητόδρομο, πρόσθεσε η πηγή.

Οι τουρκικές δυνάμεις ενίσχυσαν το φυλάκια με τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 50 Τούρκους στρατιώτες και περισσότερους από 30 φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Η Ιντλίμπ βρίσκεται εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης, για την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον Μάρτιο του 2020.

Η συμφωνία περιελάμβανε πολλούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ασφαλούς διαδρόμου μήκους 6 χιλιομέτρων βόρεια και νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, που αποτελεί στρατηγικό σημείο που διασχίζει την περιοχή Ιντλίμπ, και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών σε αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr