Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός ευρωβουλευτής ξόδεψε 690.000 € για ανακαίνιση – «Oι φορολογούμενοι θα εξοικονομήσουν λεφτά»

Γερμανός ευρωβουλευτής ξόδεψε 690.000 € για ανακαίνιση – «Oι φορολογούμενοι θα εξοικονομήσουν λεφτά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακαινίσεις ύψους… 576.000 λιρών (ήτοι κάτι λιγότερο από 690.000 ευρώ) έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ράινερ Βίλαντ.

Μετά από επικρίσεις που δέχτηκε για το υπέρογκο ποσό που δόθηκε (ενδεικτικά, ξόδεψε 20.000 λίρες για… φωτιστικά), ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο, οι φορολογούμενοι θα εξοικονομήσουν λεφτά!

Ο Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής, ξόδεψε 486.011 ευρώ για ένα υπερσύγχρονο γραφείο και 134.774 ευρώ «εκθετήριο» δίπλα, και τα δύο χτισμένα από την αρχή στον 15ο όροφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Guardian.

Το showroom -που είπε ο Βίλαντ ήταν μια αίθουσα συσκέψεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στο κοινοβούλιο- είναι εξοπλισμένο με συστήματα πληροφορικής κορυφαίας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων αντιγραφής 42.722 ευρώ και σύστημα τηλεδιάσκεψης 26.482 ευρώ.

Ο βετεράνος ευρωβουλευτής επιβλέπει την εσωτερική διαχείριση των κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δοκίμαζε μια νέα οργάνωση γραφείου που ονόμασε «εργαστήριο ιδεών» για να δει ποια χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να επεκταθούν και στα 705 μέλη.

«Το ίδρυμα θα είναι σε θέση να ενεργεί με οικονομικά υπεύθυνο τρόπο, καθώς χαρακτηριστικά που αρχικά θα μπορούσαν να φαίνονται χρήσιμα, αλλά κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα αποκλείονταν, δεν θα αποκτώνται από το ίδρυμα», αναφέρει μια εσωτερική έκθεση που συντάχθηκε από ανώτερα στελέχη.

Αντιδράσεις για την πολυτελή ανακαίνιση

Όμως το ιλιγγιώδες κόστος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Bϊλαντ ξόδεψε σχεδόν 35.000 ευρώ για την κατεδάφιση του υπάρχοντος χώρου, αποσυναρμολόγηση δύο λουτρών, σωλήνων και συστημάτων εξαερισμού, καθώς και περβάζια παραθύρων, χωρίσματα και ψευδοροφές.

Το νέο του γραφείο εξοπλίστηκε με πόρτες κατά παραγγελία κόστους 25.000 €, ξεχωριστή συρόμενη πόρτα 14.810 € και εντοιχισμένα έπιπλα αξίας 57.948 €, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής κουζίνας με ηλεκτρικές συσκευές.

Μέσα στο γραφείο, τα χωρίσματα με κόστος 33.619 € αλλάζουν από ημιδιαφανή σε αδιαφανή με το πάτημα ενός διακόπτη.

Οι πόρτες σφραγίζονται με ηλεκτρονικές κλειδαριές κόστους 10.968€.

Το showroom είναι εξοπλισμένο με έναν τοίχο από οθόνες, ένα τραπέζι 3.500 ευρώ και ένα φωτιστικό οροφής αξίας 25.000 ευρώ που μοιάζει με παράθυρο.

«Είναι ωραίο, αυτό το είδος φωτός είναι πολύ ευχάριστο, είναι επίσης πολύ, πολύ ακριβό», είπε ο Daniel Freund, Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των δαπανών του κοινοβουλίου για το 2020, δηλώνοντας το φόβο του, ότι οι αποκαλύψεις θα βλάψουν την εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr