Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάουτσι: Νωρίς να πούμε ότι η Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας

Φάουτσι: Νωρίς να πούμε ότι η Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η παραλλαγή όμικρον θα προαναγγέλλει μια στροφή της πανδημίας του Covid-19 να γίνει ενδημική.

«Είναι ένα ανοιχτό ερώτημα εάν το στέλεχος omicron θα είναι ή όχι ο “εμβολιασμός” με ζωντανό ιό που όλοι ελπίζουν, επειδή έχουμε τόση μεγάλη ποικιλία με νέες παραλλαγές που αναδύονται», δήλωσε ο Φάουτσι τη Δευτέρα στο διαδικτυακό συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού φαίνεται ότι μπορούν να αποφύγουν κάποια ανοσοαπόκριση μέσω εμβολίων και μόλυνσης θα καταστήσει δύσκολη την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, είπε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τα εμβόλια για συγκεκριμένες παραλλαγές δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της νόσου και ότι απαιτούνται εμβολιασμοί που λειτουργούν ενάντια σε όλα τα στελέχη.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε μία δόση για κάθε παραλλαγή, όπου πρέπει να κάνετε μια ενισχυτική έναντι μιας συγκεκριμένης παραλλαγής», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. «Θα το κυνηγάμε για πάντα».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό που όλοι πιέζουμε είναι να μάθουμε ποιοι είναι οι μηχανισμοί που προκαλούν μια απάντηση σε ένα κοινό εμβόλιο μεταξύ όλων των πραγματικών και πιθανών παραλλαγών που βλέπουμε και αυτό μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε.

Ο Φάουτσι, είπε ότι η αντίσταση στα δοκιμασμένα στο χρόνο μέτρα δημόσιας υγείας παρεμπόδιζε επίσης τον αγώνα κατά του Covid.

«Έχουμε τέτοιο βαθμό αντίστασης έναντι των τακτικών, κανονικών, εύκολα κατανοητών μέτρων δημόσιας υγείας», είπε.

«Μια απροθυμία να φορέσουμε μάσκες, να προωθήσουμε τον εμβολιασμό, να κάνουμε τα είδη των μέτρων που γνωρίζουμε εάν είμαστε όλοι μαζί ως κοινωνία, θα ήμασταν πολύ, πολύ καλύτερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr