Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ σε άπταιστα ελληνικά: Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν

Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ σε άπταιστα ελληνικά: Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ουκρανική κρίση εστιάζει η εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» το Σάββατο, συμπεριλαμβάνοντας αποκλειστική συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Τσίτσοφ, ο οποίος είπε στον Γιώργο Συριόπουλο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν ουκρανική σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει πόλεμο.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες από το 2005, ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά, καθώς υπηρέτησε ως μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, το 1976 και στη Λευκωσία το 1985, έστειλε πολλά μηνύματα.

Τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν είναι αναμμένη, παρά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αποδίδοντας ευθύνες για την κρίση σε θερμοκέφαλους του Κιέβου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θελήσουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σημείωσε πως η Ρωσία δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς η Ευρώπη ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με αιχμηρά λόγια, υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν φοβάται ευρωπαϊκές κυρώσεις διότι αν επιβληθούν, τότε θα υποχρεωθεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Δεν φοβόμαστε ούτε καν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Μπορέλ, ακόμα και αν μου κάνει εντύπωση η φρασεολογία τους, ότι δηλαδή η Ρωσία θα δει τη μητέρα όλων των κυρώσεων», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι, αν της επιβληθούν ποτέ κυρώσεις από την Ευρώπη, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές αερίου στη γηραιά ήπειρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr