Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέικ Σάλιβαν: Αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα συνθλίψει τον λαό της

Τζέικ Σάλιβαν: Αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα συνθλίψει τον λαό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια εισβολή της Ρωσίας θα επιδίωκε να «συνθλίψει» βίαια τον ουκρανικό λαό, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, «θα είναι ένας πόλεμος που θα διεξαχθεί εναντίον του ουκρανικού λαού, για να τον καταπνίξει, να τον συνθλίψει, να τον τραυματίσει», υπογράμμισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Μια ρωσική στρατιωτική επιχείρηση θα ήταν, επομένως, «ιδιαιτέρως βίαιη» και «θα στοίχιζε τη ζωή σε Ουκρανούς και Ρώσους, είτε αμάχους είτε στρατιωτικούς», συμπλήρωσε ο Σάλιβαν.

Η δήλωση γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με τη γνωστοποίηση από τον ίδιο τον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι εντός της ημέρας θα ληφθεί η απόφαση για την αναγνώριση ή μη των φιλορωσικών «αυτόνομων» περιοχών της Ουκρανίας, που κατά πολλούς θεωρείται η αποφασιστική κίνηση πριν την εισβολή.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προειδοποιήσει τον ΟΗΕ για την ύπαρξη, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, μιας μαύρης λίστας που έχει καταρτίσει η Μόσχα με Ουκρανούς που θέλει να εξοντώσει στην περίπτωση μιας εισβολής, σύμφωνα με επίσημη επιστολή που περιήλθε χθες στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ουάσιγκτον διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταρτίζουν λίστες Ουκρανών για να σκοτώσουν ή να στείλουν σε στρατόπεδα σε περίπτωση στρατιωτικής κατοχής» της Ουκρανίας, αναφέρεται στην επιστολή, που απευθύνεται στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Μια Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποιεί σε αυτήν την επιστολή ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακοποιήσεις, όπως απαγωγές ή βασανιστήρια και θα μπορούσε να στοχεύει πολιτικούς αντιφρονούντες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr