Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων, πιο σκληρών, κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προανήγγειλαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η ΕΕ αυστηροποιεί τη στάση της απέναντι στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «θα περιγράψει ένα περαιτέρω πακέτο κυρώσεων που θα οριστικοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο το Συμβούλιο θα εγκρίνει γρήγορα», αναφέρεται σε σεχτική κοινή τους δήλωση.

«Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τον στρατό της από την Ουκρανία και να σεβαστεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

»Τέτοια χρήση βίας και εξαναγκασμού δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.

»Η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την ασύγκριτη κρίση», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εργάζονται σε ένα ευρύ πακέτο που θα στοχεύει στον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι συντονίζει την απάντησή της με το ΝΑΤΟ και την Ομάδα των G7, οι ηγέτες της οποίας θα συναντηθούν την Πέμπτη.

Η Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσαν ότι η ΕΕ θα παράσχει επίσης περαιτέρω πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδος, όπως ανέφερε σε τουίτ ο Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς.

Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση Μισέλ- Φον ντερ Λάιεν, οι κινήσεις της Ρωσίας «θα έχουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες».

«Η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ θα αναφερθούν αναλυτικά στο επιπλέον πακέτο κυρώσεων που θα οριστικοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΥΕΔ σε στενό συντονισμό με τους εταίρους.

»Το [Ευρωπαϊκό] Συμβούλιο θα τις εγκρίνει αμέσως».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr