Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Άνοιξε επιτέλους τις βάσεις της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Άνοιξε επιτέλους τις βάσεις της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τουρκία αποφάσισε να δώσει στις ΗΠΑ πρόσβαση στις βάσεις της, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές. Η Τουρκία αγνοούσε τις διεθνείς εκκλήσεις και τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον πίεσε ιδιαίτερα την ‘Αγκυρα να εμπλακεί στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία επέτρεπε τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ, αλλά μόνο για υποστήριξη και όχι για αεροπορικές επιδρομές, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την Ουάσινγκτον και τη Δύση.

Ενισχύσεις έστειλαν, εν τω μεταξύ, οι τζιχαντιστές στην Κομπάνι, ενώ οι Κούρδοι υπερασπιστές κατάφεραν να προωθηθούν κατά 50 μέτρα προς το γενικό επιτελείο τους, από όπου οι τζιχαντιστές τους είχαν απωθήσει τις προηγούμενες μέρες, ενημερώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στην Κομπάνι είναι κατά πολύ μεγαλύτερες των Κούρδων και καλύτερα οπλισμένες, η αντίσταση, όμως, που προβάλλουν οι Κούρδοι είναι εντυπωσιακή και αυτό ανάγκασε τους τζιχαντιστές να φέρουν ενισχύσεις απο τη βόρεια Συρία.

Ο Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Πάμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε: “Είναι γι’ αυτούς μια κρίσιμη μάχη. Αν δεν καταφέρουν να πάρουν το Κομπάνι, η εικόνα τους θα πληγεί σοβαρά” και συμπλήρωσε “ ‘Εχουν ρίξει όλο το βάρος τους σ’ αυτή τη μάχη”.

Η Τουρκία, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να εμποδίζει τους Κούρδους μαχητές να περάσουν τα σύνορα της για να πάνε να πολεμήσουν στην Κομπάνι, γεγονός που έχει προκαλέσει ταραχές στην Τουρκία και διαμαρτυρίες σε άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήπωσε, πάντως, ότι η Τουρκία θα ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Τη «βαθιά ανησυχία του για την κατάσταση μέσα και γύρω» από την Κομπάνι εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και κάλεσε «όλα τα μέρη να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν μια σφαγή αμάχων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr