ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για ... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;
Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας
Greek Linguistic Heritage as a Universal Phenomenon – Papapostolou: "The ideal vehicle for concepts, knowledge, and dialogue" 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με μεγάλη ανησυχία οι γερμανικές Αρχές ασφαλείας παρατηρούν μεμονωμένους ακροδεξιούς να συλλέγουν πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία, άλλοι βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Σύμφωνα μάλιστα με δικές της πληροφορίες οι Αρχές παρακολουθούν σειρά Γερμανών από το ακροδεξιό χώρο με προορισμό την Ουκρανία.
«Υπάρχουν πληροφορίες για 27 ακροδεξιούς που ήδη ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ουκρανία», μεταφέρει ο αρθρογράφος δήλωση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
«Ναι μεν πρόκειται για μικρή ομάδα υπόπτων, αλλά οι Αρχές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον κίνδυνο…
»Οι πρώτοι εξτρεμιστές είναι ήδη καθοδόν, τρεις έφυγαν από τη Γερμανία για να λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία, συνολικά 12 ακροδεξιοί έχουν ήδη επιστρέψει στη Γερμανία.
»Για τους περισσότερους είναι άγνωστο εάν συμμετείχαν σε κάποια μάχη.
»Συχνά λένε ότι πηγαίνουν στην Ουκρανία για άλλον λόγο, επειδή ήθελαν να μεταφέρουν υλικό ή να στηρίξουν ακροδεξιούς ομοϊδεάτες τους, όπως τα τάγματα του Αζόφ … η αλήθεια είναι ότι δεν απαγορεύεται στους Γερμανούς να ταξιδεύουν στην Ουκρανία.
»Το να πολεμούν, δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.
»Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι επαναπατριζόμενοι δεν απειλούνται με ποινικές διώξεις.
»Στην ειδική περίπτωση των εξτρεμιστών, ωστόσο, οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο να εμποδίζουν ανθρώπους να ταξιδεύουν στην εμπόλεμη ζώνη για να αποτρέπουν νεοναζί από το να εκπαιδεύονται με όπλα ή να αποκτούν εμπειρία μάχης».























































