Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν ίσως συναντήσει τον Ζελένσκι σε πολωνικό έδαφος

Ο Μπάιντεν ίσως συναντήσει τον Ζελένσκι σε πολωνικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη, είναι πιθανό να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πηγές. Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο Rzeszow, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Πολωνίας, την Παρασκευή.

Στην Πολωνία, ο Μπάιντεν πρόκειται να λάβει ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για την ανακούφιση του πόνου των αμάχων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να μιλήσει και να συζητήσει τις παγκόσμιες προσπάθειες υποστήριξης στην Ουκρανία και να επιβάλει «σοβαρές και άνευ προηγουμένου κυρώσεις» στη Ρωσία για την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί στη Βαρσοβία την Παρασκευή για διμερή συνάντηση με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί την Κίνα για «συνέπειες» εάν συνεχίσει τη φιλορωσική της στάση

Κατηγορώντας την Κίνα για τη στάση της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι είχε μια απευθείας συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ πριν από λίγες ημέρες και υποστήριξε ότι το Πεκίνο θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν διαπιστωθεί ότι βοηθά τη Ρωσία στη στρατιωτική της επίθεση.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι μιλώντας στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, έδειξε ότι θα έθετε σε κίνδυνο την Κίνα εάν συνεχίσει να βοηθά τη Ρωσία.

Υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα γνωρίζει ότι το οικονομικό της μέλλον έχει πολύ πιο στενούς δεσμούς με τη Δύση από ό,τι με τη Ρωσία και είπε ότι ήλπιζε ότι το Πεκίνο δεν θα εμπλακεί με τη Ρωσία στο μέλλον.

Όταν ρωτήθηκε εάν η χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία θα προκαλούσε στρατιωτική απάντηση από το ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ληφθεί μια απόφαση με την πάροδο του χρόνου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα στείλουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και 2 δισεκατομμύρια στρατιωτική βοήθεια.

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ημέρα 30

Οι ειδικοί δεν προβλέπουν το τέλος του πολέμου στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην 30ή του μέρα, μια έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών εμφανίστηκε η οποία αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν καταστεί μάρτυρες ισχυρών πολεμικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, λόγω των οποίων η εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται να γίνεται μακρινός στόχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr