Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν επιστρατεύει 134.500 Ρώσους στον στρατό

Ο Πούτιν επιστρατεύει 134.500 Ρώσους στον στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Πέμπτη διάταγμα με το οποίο διέταξε την επιστράτευση 134.500 Ρώσων στο στρατό στο πλαίσιο της ετήσιας εαρινής επιστράτευσης της Ρωσίας, αλλά το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε ότι η επιστράτευση δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση αυτή την άνοιξη θα είναι μικρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

«Αποφασίζεται η κλήση σε στρατιωτική θητεία 134.500 Ρώσων πολιτών ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι δεν ανήκουν στην εφεδρεία και υπόκεινται σε πρόσκληση για στρατιωτική θητεία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ. 53-FZ της 28ης Μαρτίου 1998 “Περί στρατιωτικής υποχρέωσης και στρατιωτικής θητείας” από την 1η Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2022», αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το διάταγμα δίνει επίσης εντολή να πραγματοποιηθεί «η απόλυση από τη στρατιωτική θητεία των στρατιωτών, των ναυτικών, των λοχιών και των υπαξιωματικών των οποίων η θητεία έχει λήξει».

Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του, 31 Μαρτίου, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Το διάταγμα υπεγράφη πέντε εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σθεναρή ουκρανική αντίσταση.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι κανένας από αυτούς που κλήθηκαν δεν θα σταλεί σε «καυτά σημεία».

«Οι περισσότεροι στρατιωτικοί θα υποβληθούν σε επαγγελματική εκπαίδευση σε εκπαιδευτικά κέντρα για τρεις έως πέντε μήνες.

»Να τονίσω ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν σε κανένα θερμό σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊγκού.

Το ζήτημα της συμμετοχής των στρατεύσιμων στον πόλεμο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Στις 9 Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναγνώρισε ότι κάποιοι είχαν σταλεί στην Ουκρανία, αφού ο Πούτιν το είχε αρνηθεί σε διάφορες περιπτώσεις, υποστηρίζοντας ότι είχαν σταλεί μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει τότε ότι ο Πούτιν είχε διατάξει τους στρατιωτικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν και να τιμωρήσουν τους αξιωματούχους που ευθύνονται για την ανυπακοή στις οδηγίες του να αποκλειστούν από την συγκρουση στην Ουκρανία οι στρατεύσιμοι.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι κληθέντες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις βάσεις που τους έχουν ανατεθεί στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, ο Mikhail Benyash, δικηγόρος που εκπροσωπεί πολλά μέλη της ρωσικής Εθνοφρουράς που αρνήθηκαν τη διαταγή να πάνε στην Ουκρανία, δήλωσε ότι σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι μπορούν να σταλούν για να πολεμήσουν μετά από αρκετούς μήνες εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr